cultuur Premium Corner

Strouken met pensioen: Adriaanse volgt haar op

03 april 2017Leestijd: 1 minuut

Nieuwe erfgoedbaas

Ze was jarenlang het gezicht van de volkscultuur, bracht 126 tradities in kaart en bracht een compromis tot stand in de Zwarte Pietdiscussie. Ineke Strouken (65), directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, gaat met pensioen. Haar instituut fuseerde met het Openluchtmuseum in Arnhem. Strouken wordt per 1 april opgevolgd door Leo Adriaanse (56), die hoofd was bij Cultureel Erfgoed Zeeland.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.