cultuur Premium Corner

Rietvelds woonjuweel: expositie over iconisch huis

13 maart 2017Leestijd: 2 minuten

In Utrecht-Oost staat een villa van wereldallure. Een Unesco World Heritage Site, weinig opvallend aangebouwd tegen een laatnegentiende-eeuws woonhuizenblok in de Prins Hendriklaan – toen een groene buitenwijk, inmiddels vlak bij de ringweg. De Utrechtse meubelmaker Gerrit Rietveld (1888-1964) bouwde dit huis in 1924 voor Truus Schröder-Schräder. Eerder al richtte hij voor deze eigenzinnige vrouw van advocaat Frits Schröder een kamer in.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.