Premium Lock Kippenlever: de kip is meer dan alleen filet

10 maart 2017Leestijd: 2 minuten
Nederlanders eten jaarlijks gemiddeld 22 kilo kip, vooral filet

De Belgen, of in elk geval de neanderthalers die rond­liepen in wat nu België is, aten onder meer schaap, wolharige neushoorn en paddestoelen. Dat bleek uit de analyse van DNA uit tandplak op de tanden van deze mensachtigen, die tussen de 50.000 en 42.000 jaar geleden leefden. De arme stakkers moesten het nog tienduizenden jaren stellen zonder het lekkerste dier op aarde, kip.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw