cultuur Premium Corner

Jeanne d’Arc: hemelse heldin of eigenwijze boerenmeid?

14 februari 2017Leestijd: 1 minuut

Was Jeanne d’Arc een door God gezonden heldin of een eigengereide boerenmeid achter wie iedereen blind aan liep? Regisseur Theu Boermans beschouwt Jeanne als vroeg voorbeeld van door religie geïnspireerd geweld. Helaas is zijn bewerking van Friedrich Schillers tragedie Die Jungfrau von Orléans lang niet radicaal genoeg om dat zichtbaar te maken. Een beeldbombardement van modern oorlogsgeweld blijft gratuit, voor het overige is dit een taai praatstuk zonder veel drama.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.