cultuur Premium Corner

Overleden: Peter van Straaten, Joop Braakhekke en John Glenn

12 december 2016Leestijd: 1 minuut

Cartoonist en schrijver Peter van Straaten (81) overleed donderdag 8 december. Tussen 1958 en 2012 was hij actief voor Het Parool, eerst als reportagetekenaar. Later maakte hij de populaire rubrieken ‘Vader & Zoon’ en ‘Het dagelijks leven’. Voor Vrij Nederland maakte Van Straaten van 1969 tot 2014 wekelijks een politieke prent. Sinds 1994 maakte hij elk jaar Peter’s Zeurkalender. In 2006 ontving Van Straaten een Gouden Ganzenveer en in 2010 de Jacobus van Looy-prijs.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.