cultuur

Onder hoofdredacteuren: 22 topjournalisten over hun vak

23 december 2016Leestijd: 1 minuut

Wie gaven en geven leiding aan kranten, weekbladen, persbureaus, het tv- en radio-nieuws? Wat is hun geheim? In Onder hoofdredacteuren vertellen 22 journalistieke leiders hoe hun vak eruitziet.

Hugo Camps, zelf oud-hoofdredacteur (van Het Belang van Limburg), interviewde de afgelopen drie decennia de bazen van journalistieke ­organisaties.

Deze uitgave telt 220 pagina’s  en kost € 14,95 (e-book € 9,95). Te bestellen via shop.elsevier.nl of via telefoonnummer 0314-358350. Ook te koop in de boekhandel.hoofdredacteuren

Veel empathie voor topjournalisten

Het zijn vraaggesprekken die getuigen van veel empa­thie voor deze topjournalisten, die vooral achter de schermen opereren en nauwe­lijks zichtbaar zijn. Het zijn inzichtelijke gesprekken voor de lezer, kijker en luisteraar.

Met onder meer conversaties met Martin van Amerongen, Pieter Broertjes, Jort Kelder, Cisca Dresselhuys en oud-hoofdredacteur van Elsevier Hendrik Jan Schoo.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.