cultuur

Speculaties te over: wat is er loos met labiele Kanye West?

22 november 2016Leestijd: 2 minuten

Het gaat niet goed met een van de bekendste rappers ter wereld, Kanye West. Maandag zou hij geboeid en al zijn afgevoerd naar een ziekenhuis, en inmiddels zijn opgenomen op een psychiatrische afdeling.

De speculaties over wat er met hem aan de hand zou zijn, nemen toe. De hiphopartiest heeft in elk geval alle, meer dan twintig, resterende optredens van zijn tournee Saint Pablo afgezegd.

Kanye West vertoonde ‘labiel gedrag’

Officieel is er geen verklaring afgegeven voor de annulering, maar eerder wist de entertainmentsite TMZ te melden dat West ‘oververmoeid’ zou zijn. Later schreef het doorgaans goed ingevoerde medium dat de zanger op een psychiatrische afdeling in Los Angeles was beland, nadat hij ‘labiel gedrag’ vertoonde bij een bezoek aan zijn personal trainer. Mogelijk een kortstondige psychose.

2016-09-29 20:37:56 (From L) Kanye West, Kim Kardashian and Kourtney Kardashian attend the Off-white 2017 Spring/Summer ready-to-wear collection fashion show, on September 29, 2016 in Paris. / AFP PHOTO / ALAIN JOCARD
Kanye West met zijn vrouw Kim Kardashian – bron:AFP

Toen de politie afging op de melding, verzette de rapper zich tegen ziekenhuisopname. Hoewel onder anderen zijn manager hem wist over te halen mee te gaan, werd West toch afgevoerd met handboeien – volgens TMZ een standaardprocedure. Volgens The New York Times zou West kampen met ‘uitputtingsverschijnselen’.

Onsamenhangend verhaal over huurmoordenaars

Dat de man van Kim Kardashian – die in oktober van haar juwelen werd beroofd in Parijs – verward is, bleek wel uit zijn laatste concert. Op het podium in Sacramento, Californië, stak hij een onsamenhangend relaas af over (de voormalige Democratische presidentskandidaat) Hillary Clinton, Jay-Z en Beyoncé. Zij kregen er allemaal van langs in een felle tirade. Jay-Z zou huurmoordenaars hebben gestuurd, en Facebook-baas Mark Zuckerberg belde hem maar niet terug. Vervolgens liet hij zijn microfoon vallen, en nam de benen – tot ontsteltenis van zijn publiek.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Eerder deze week kwam hij er al voor uit dat hij Donald Trump zou hebben gestemd, als hij ten minste was gaan stemmen. West nam namelijk niet de moeite om naar het stemlokaal te gaan tijdens de Amerikaanse verkiezingen. In een lange politieke speech zei Kanye erg blij te zijn met bepaalde onderdelen uit Trumps campagne. Hij zwaaide de aankomende president voor zijn ‘politiek incorrecte manier van communiceren’. Het publiek, overduidelijk niet geporteerd van zijn politieke voorkeur, joelde erom. Ik riskeer mijn leven en mijn loopbaan, omdat ik open ben met jullie,’ sprak West.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.