cultuur Premium Corner

Eindelijk komt er een beeld van Thorbecke

29 november 2016Leestijd: 1 minuut

Thorbecke

Den Haag krijgt een beeld van de grondlegger van de Nederlandse parlementaire democratie: Johan Rudolf Thorbecke (1798-1872). De sculptuur is gemaakt door de Britse beeldhouwer Thom Puckey (68) en komt vanaf komend voorjaar te staan op het Lange Voorhout. De staatsman kan dan net op het Torentje uitkijken. De Haagse gemeenteraad vroeg al in 2005 om een beeld.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.