cultuur

Duizendpoot Erna Staal: van museum naar bibliotheek

18 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

Van museum naar bieb

Ze was hoofdredacteur van uitgeverij Contact en zakelijk directeur van museum Beelden aan Zee in Den Haag. Daar vertrekt Erna Staal (52) om per 1 december directeur te worden van de Bibliotheek Gouda / De Chocoladefabriek ­(debatcentrum, streekarchief en ­horeca) en het Filmhuis Gouda.

Betere commissarissen

Jeannine Peek-Vissers is bestuurslid geworden bij het Nationaal Register. Die organisatie, ­opgericht door werkgevers- en werknemersorganisaties, moet de kwaliteit van het commissariaat verbeteren. Peek is algemeen directeur van Dell Nederland en vervult zelf een aantal commissariaten, zoals bij de Koninklijke Munt.

Naar WNL

Anna Dijkman (37), hoofdredacteur van Daskapital.nl en oud-redacteur van elsevier.nl, vertrekt medio november naar omroep WNL. ‘Ik ga er een maandelijkse documentaireserie maken over verhalen achter de economische cijfers. Daarnaast zal ik geregeld in de radio/tv-programma’s van WNL te horen en zien zijn,’ zegt Dijkman.

Nieuw boek over CDA

Pieter Gerrit Kroeger (60) schrijft een vervolg op De rogge staat er dun bij. Macht en verval van het CDA 1974-1998. De werktitel van het boek luidt Gedogen als macht. Herrijzenis en neergang van het CDA 1998-2018.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.