cultuur Premium Corner

Muziekmanager Cees van Leeuwen bedacht Dolly Dots

16 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

Cees van Leeuwen, manager van ­diverse bands en artiesten, is 7 augustus in zijn slaap overleden. De Hagenaar stond aan de wieg van Shocking Blue en de Dolly Dots. Met de eerste groep haalde hij in 1970 in de Verenigde Staten een nummer-één-notering met Venus. Later bedacht hij de meidengroep Dolly Dots. Van Leeuwen was een tijdje manager van fluitist Berdien Stenberg en zangeres Anouk en richtte de jongensgroep Caught in the Act op, met onder anderen Bastiaan Ragas. Hij werd 73 jaar.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.