#In première Premium Corner

Cappella Pratensis hypnotiseert met muziek Jheronimus Bosch

09 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

Godsdienst vond muziek altijd tweeslachtig: zij kon gelovigen bezielen, maar ook verleiden. Op werk van Jheronimus Bosch wordt zowel in de hemel als in de hel gemusiceerd. In zijn 500ste sterfjaar bezingt Cappella Pratensis uit ’s-Hertogenbosch de kunst van de meester van de noordelijke renaissance. Als Mariavereerder hoorde Bosch in de Sint-Janskathedraal de gezangen van zijn tijd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.