Premium Lock Van een herder en een herderinnetje

02 juli 2016Leestijd: 3 minuten
ANP

Nee, ze heeft niets van het herderinnetje dat Albert Cuyp schilderde en dat in het Dor­drechts Museum hangt. Daarop zien we een jonge vrouw in een rood jakje en een heel onpraktische, want witte, zijden lange rok, zittend in de schaduw van een boom. Ze is blootsvoets, draagt een hoed met brede rand en achter haar rug zien we nog net haar hond. Een knaap biedt haar een vers geplukt bosje veldbloemen aan, de schapen grazen vredig.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.