cultuur Premium Corner

Een bonte collage van meisjesboeken

23 juni 2016Leestijd: 3 minuten

De bibliotheek waar ik als kind boeken leende, was gevestigd in een rietgedekte villa op loop­afstand. Ik hoefde alleen het zandpaadje recht tegenover ons huis uit te lopen, de klinkerweg over te steken, op de stoep langs de jongensschool te rennen en dan was ik er. Gelukkig voor mij, want dat we er uitsluitend terechtkonden op de woensdag- en zaterdagmiddag, was nog niet zo erg, maar dat we maximaal twee titels mochten meenemen, betekende dat er boekenarmoede op de loer lag. Soms las ik de hele vrije middag, zodat ik vlak voor sluitingstijd nog snel een boek kon gaan ruilen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.