cultuur

Rijk worden met dit EK? Gok op de Noord-Ieren

10 juni 2016Leestijd: 2 minuten

Vanavond begint het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk. Het gastland, een van de favorieten, opent het toernooi om 21.00 uur tegen Roemenië. Welk land biedt volgens de wedkantoren de meeste kans op een geslaagde gok?

De bookmakers zijn het vooralsnog niet eens: de een wijst Duitsland aan als grootste kanshebber, een ander juist Frankrijk. Een gok op een van die landen, kan het viervoudige van de inzet opleveren. Frankrijk was in 1984 het laatste land dat als gastland het EK wist te winnen. Duitsland, dat als wereldkampioen naar Frankrijk komt, hoopt het succes van 2014 een vervolg te geven.

ANP-45279942-1Wat moet de Nederlandse kijker met een EK zonder Oranje?

Hoewel Spanje de laatste wedstrijd voor het EK met 1-0 verloor van het nietige Georgië, behoort het land ook nu tot de favorieten. De Spanjaarden kunnen de reeks van drie EK-titels op rij volmaken, maar of dat in de huidige vorm gaat lukken? De wedkantoren dichten het Spaanse elftal redelijke kansen toe: een euro aan inzet op Spaanse EK-winst kan zich zes keer uitbetalen.

Wilde gok

Engeland en België maken de top-5 kanshebbers compleet. Bij winst van de Rode Duivels krijg je ongeveer elfmaal de inzet terug. Een gok op het Engelse elftal kan twaalf keer de inzet opleveren. Als outsiders voor de titel gelden volgens de bookmakers nog Italië en Portugal (19 maal de inzet), en Kroatië (26 maal de inzet).

Wie houdt van een wilde gok, zet zijn geld op een van de EK-debutanten. Albanië en Noord-Ierland lijken volgens de kantoren de minste kans te hebben om de EK-trofee op 10 juli in ontvangst te nemen. Een euro op een van deze landen levert bij winst 500 euro op. Ook Hongarije en Roemenië worden weinig kansen toegedicht met een quotering van 201 tegen 1.

Maar het kan nog wilder. Wie nu een finale België-IJsland voorspelt, maakt bij wedkantoor Unibet kans op 751 maal zijn inzet. Dat wordt dan toch de Rode Duivels aanmoedigen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.