carriere

Nederlanders zoeken massaal naar werk in het buitenland

03 februari 2014Leestijd: 1 minuut

In drie jaar tijd is het aantal Nederlanders dat bij de uitkeringsinstantie UWV staat ingeschreven om over de grens te gaan werken meer dan vertienvoudigd.

Dat meldt De Telegraaf maandag.

Avontuur

In 2011 zochten nog 4.000 personen naar een baan in het buitenland, maar intussen zijn dat er al 47.000. Dat aantal neemt per maand met 1.500 toe.

Het gaat zowel om werklozen als Nederlanders die al een baan hebben en toe zijn aan een nieuw avontuur. ‘Het opleidingsniveau loopt gigantisch uiteen. Van mensen die in de grensstreek wonen en een baan zoeken in de Duitse kinderopvang, tot it’ers en medisch personeel die overzees aan de slag,’ zegt Hubert Heutink van het UWV.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.