carriere

Minister Asscher wil flexwet een jaar later laten ingaan

13 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Minister Lodewijk Asscher (PvdA, Sociale Zaken) is bereid om de nieuwe regels voor flexwerkers een jaar langer in te laten gaan. De Tweede Kamer had daarop aangedrongen.

Asscher heeft in het Sociaal Akkoord afgesproken dat tijdelijke werknemers na twee jaar recht hebben op een vast contract bij hun werkgever, in plaats van zoals nu nog geldt, na drie jaar. Hij wilde de maatregel per 1 juli van dit jaar laten ingaan.

Averechts

Een meerderheid van de Tweede Kamer vreest dat de maatregel averechts zal werken, en dat jonge werknemers erdoor juist eerder worden ontslagen. Zeker gezien de nog altijd toenemende werkloosheid denken de meeste partijen dat het op dit moment nog geen goed idee is de maximale duur van tijdelijke contracten terug te brengen. Asscher is minder bang voor de gevolgen van zijn flexwet, maar vindt het ‘geen ramp’ om deze een jaar uit te stellen.

De Tweede Kamer praat donderdag met Asscher over arbeidsmarkthervormingen. Onder meer de hervorming van het ontslagrecht en een verkorting van de WW-duur, maatregelen die zijn afgesproken in het Sociaal Akkoord, staan op de agenda.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.