Elsevier-onderzoek: NHTV Breda en GH Zwolle beste hogescholen

25 september 2013Leestijd: 1 minuut

Studenten aan de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda en de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle zijn het meest tevreden van alle hbo’ers. Daarnaast zijn studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Avans Hogeschool erg tevreden.

Dat blijkt uit het onderzoek De beste studies 2013 van Elsevier en onderzoeksbureau ResearchNed. Ruim 230.000 voltijds studenten werkten aan het onderzoek mee. De oordelen van studenten zijn afkomstig uit de Nationale Studenten Enquête.

Winnaars

In totaal zijn voor De beste studies 201 bacheloropleidingen aan hogescholen vergeleken, en 147 bachelor- en 388 masteropleidingen aan universiteiten. Bij de universiteiten kwam Eindhoven als beste uit de bus.

Elsevier heeft een onderscheid gemaakt tussen specialistische, middelgrote en grote hogescholen. Elke categorie telt één winnaar. Breda en Zwolle zijn winnaars van de specialistische hogescholen. Van de grote instellingen heeft de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de meest tevreden studenten. Bij de middelgrote hogescholen wint Avans Hogeschool.

Verliezers

Er zijn ook verliezers. Van de grote hogescholen hebben Hogeschool Inholland en Hogeschool Utrecht de minst tevreden studenten.

Bij de middelgrote instellingen staat NHL Hogeschool in Leeuwarden onder aan en bij de specialistische hogescholen verliest de Hogeschool van Hall Larenstein.

Alle overige resultaten van het onderzoek De beste studies 2013 staan deze week in Elsevier.