‘Hogere productiviteit door Facebook onder werktijd’

02 april 2013Leestijd: 1 minuut

Werknemers die tijdens werktijd sociale media gebruiken, zijn niet minder productief dan collega’s die dat niet doen. Sociaal-netwerken onder werktijd zou de productiviteit en efficiëntie van het werk zelfs verhogen.

Dat is gebleken uit een studie van hoogleraar Joe Nandhakumar van de universiteit van Warwick. Uit onderzoek bij een Europees telecombedrijf bleek eerder dat werknemers met toegang tot sociale media hogere verkoopcijfers behaalden.

Blokkade op computer

Volgens Nandhakumar is het niet goed dat werkgevers sociale netwerksites blokkeren op bedrijfscomputers, omdat werknemers zo niet kunnen kiezen voor een flexibel rooster.

Het werk zou juist moeten worden ingepast in het ‘moderne’ leven van vandaag, waarin werknemers steeds minder behoefte hebben aan een baan van negen tot vijf.

Aanwezigheidsgevoel

‘We merkten dat deze alomtegenwoordige digitale verbondenheid het aanwezigheidsgevoel van de werknemer verandert,’ schrijft de onderzoeker in een persbericht.

‘En dat zal het afronden van collectieve taken eerder helpen dan hinderen,’ aldus Nandhakumar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.