Valentijnspost? Liever niet naar een collega

13 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Bent u van plan met Valentijnsdag die leuke collega te verrassen met een liefdesverklaring, dan kunt u dat beter laten. 80 procent van de werknemers zit helemaal niet op liefdespost van een collega te wachten.

Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank onder duizend deelnemers.

Slechts één op de zeven werknemers ontvangt wèl graag romantische post op Valentijnsdag. En als ze mochten kiezen, dan maar liever geen post van een directe collega of de baas.

Verliefd

Toch komt verliefdheid natuurlijk ook op de werkvloer voor. Ruim de helft van de werknemers geeft toe wel eens verliefd te zijn geweest op een collega. Bij 23 procent gebeurt dit wel eens vaker. De liefde was bij bijna een derde wederzijds.

Niet iedereen vindt dat liefde op de werkvloer door de beugel kan. Eén op de tien denkt dat er direct ontslag volgt wanneer de baas weet van de relatie.

Gedoogd

Van de respondenten vindt 18 procent liefde tussen werknemers onprofessioneel, maar gedoogt het wel. Daarnaast vindt 7 procent het geen enkel probleem als collega’s verliefd zijn.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.