René van Rijckevorsel Premium Corner

EU-aandacht voor Afrika mag na top niet verslappen

17 februari 2022Leestijd: 3 minuten

Laat top in Brussel van de Europese en de Afrikaanse Unie het begin zijn van een missie om écht welvaart te brengen, schrijft René van Rijckevorsel. Want als Afrika arm blijft, zijn de gevolgen voor Europa op termijn niet te overzien.

Alle ogen zijn gericht op Oekraïne, logisch. Maar de Europese Unie (EU) kijkt deze week ook naar Afrika. Heel verstandig. Voor het eerst sinds vijf jaar is er donderdag 17 en vrijdag 18 februari in Brussel een ontmoeting tussen de 27 leiders van de Europese en 40 (van de 55) van de Afrikaanse Unie.

Meer over de EU en Afrika? Luister naar de nieuwe aflevering van EW’s podcast BruXL (tekst gaat hieronder verder):

Tijdens de top, die over twee dagen is uitgesmeerd, maar nog geen 24 uur duurt, wordt onder meer een ‘ambitieus investerings­pakket Afrika-Europa’ gelanceerd. Ook wordt gesproken over een nieuwe ‘vredes- en veiligheids­architectuur’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.