Arend Jan Boekestijn Premium Corner

Dwarse SPD bedreigt nucleaire veiligheid EU

06 februari 2018

Kernwapens zijn in Duitsland een gevoelig thema. Nu de Amerikaanse president Donald Trump een onzekere Atlantische koers vaart, zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zijn kernwapens moderniseert en ook China zich roert, zal de nieuwe Duitse regering toch echt moeten nadenken over Europese nucleaire afschrikking.

Als niet zo veel nucleaire fysici Duitsland waren ontvlucht, was Adolf Hitler misschien in staat geweest een kernwapen te ontwikkelen. Mede dankzij die gevluchte Duitse wetenschappers slaagden de Amerikanen daar wel in.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.