buitenland

‘Vrouwen in Duitse asielopvang op grote schaal verkracht’

17 september 2015Leestijd: 1 minuut

Vrouwelijke bewoners van het grootste asielzoekerscentrum van Duitsland worden op grote schaal aangerand en verkracht door mede-asielzoekers.

Die verontrustende mededeling staat in een brief die vier vrouwenorganisaties in augustus stuurden aan Duitse politici. De inhoud van de brief circuleerde al een tijd rond op neonazi-fora, maar het bestaan ervan is nu bevestigd door een van de organisaties, meldt het AD.

In het asielzoekerscentrum in Giessen verblijven momenteel 6.000 mensen, veel te veel volgens de organisaties. Het merendeel daarvan bestaat uit alleenstaande mannen, die vrouwen aanzien voor ‘loslopend wild’.

Bang

Berichten van verkrachting, aanranding en dwangprostitutie komen dermate vaak binnen bij de vrouwenorganisaties dat het niet meer om ‘enkele incidenten gaat’.

Vrouwen zouden slapen in hun normale kleren en ’s nachts niet naar het toilet willen, uit angst te worden aangevallen. De organisaties roepen op om aparte kamers en toiletten voor vrouwen en kinderen in te richten.

Bendeoorlogen

Naast seksuele intimidatie zouden er ook volgens het AD ook bendeoorlogen afspelen in het azc. Asielzoekers uit Balkanlanden gaan regelmatig op de vuist met Eritreeërs en Somaliërs. ‘Zij zijn erg racistisch en willen helemaal niet met zwarten uit Afrika onder één dak leven,’ zegt psychiater Klaus-Dieter Grothe tegen de krant. De wantoestanden zouden zich overigens niet beperken tot het azc in Giessen.

Ook in Nederland worden centra opgebouwd waar grote aantallen asielzoekers moeten worden opgevangen. Woensdag werd bekend dat Nijmegen 3.000 asielzoekers gaat herbergen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.