buitenland

Update: man gearresteerd na valse bommelding Qatar Airways

05 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

Een passagiersvliegtuig van Qatar Airways is door een straaljager naar de luchthaven van het Engelse Manchester geëscorteerd vanwege een mogelijke bom aan boord. Naar nu blijkt was de melding vals en is een passagier gearresteerd.

Het vliegtuig was onderweg vanuit Doha in Qatar, meldt de BBC dinsdag. De crew zou de bedreiging hebben ontvangen. De piloot besloot daarvan melding te doen en om assistentie te vragen.

Aanhouding

Volgens de woordvoerder van de luchthaven is het vliegveld intussen heropend. De Airbus van de Arabische luchtvaartmaatschappij Qatar Airways, met aan boord 265 passagiers en 13 crew-leden, zou nog altijd op een verlaten deel van de luchthaven staan en worden onderzocht.

Een passagier is meegenomen door de gewapende eenheden, meldt The Guardian op basis van een ooggetuigenverslag van Josh Hartley, een andere inzittende van het toestel. Hij zegt tegen BBC dat de passagiers uit het vliegtuig worden gehaald. De gearresteerde man wordt ervan verdacht een valse bommelding te hebben gedaan.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.