buitenland

Twee bergbeklimmers verongelukt op de Mont Blanc

02 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

Reddingswerkers hebben zaterdag op de Mont Blanc de lichamen gevonden van Twee Belgische bergbeklimmers. Het duo werd donderdag aan de rand van een gletsjer geraakt door vallende ijsblokken.

De bergbeklimmers werden teruggevonden op een hoogte van 2.500 meter, maakten reddingswerkers in Chamonix bekend.

Rugzak

Andere klimmers zagen donderdag hoe de twee werden getroffen door ijsblokken en werden meegesleurd. Reddingswerkers vonden al snel een rugzak, maar de lichamen van de twee konden niet meteen worden gelokaliseerd.

Met een helikopter gingen reddingswerkers opnieuw op zoek naar het duo.

Alpinisten

In iets meer dan een week tijd zijn zes doden gevallen onder alpinisten in het gebied rond de Mont Blanc. Vorige week zondag stortten twee mannen in de diepte op de Dent du Géant en kwamen daarbij om het leven. Twee dagen eerder vielen twee Finse klimmers in een diepe kloof tussen het ijs en de rotsen.

Begin juli vond een groep bergbeklimmers het lichaam van een klimmer die 32 jaar geleden verdween. Patrice Hyvert verongelukte in maart 1982 onder slechte weersomstandigheden en was sindsdien onvindbaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.