buitenland

Peshmerga claimen dood IS-terrorist Khalid K. uit Almere

18 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

Jihadist Khalid K. uit Almere is om het leven gekomen tijdens gevechten in Noord-Irak. Koerdische Peshmerga-strijders zeggen de wrede ‘emir van de woestijn’ te hebben gedood in de omgeving van Mosul.

Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Afgehakt hoofd

Khalid K. alias Abu Abdulrehman al Iraki, of de ‘emir van de woestijn‘, kreeg internationale bekendheid toen hij foto’s op het internet zette waarop hij onder meer poseerde met een afgehakt hoofd.

Nog in Nederland bezocht K. steevast de Abou Bakr Assadik-moskee waarna hij in 2011 in beeld kwam bij de AIVD. Hij werd opgepakt als verdachte van betrokkenheid bij terrorisme maar na veertien dagen weer vrijgelaten.

Jihad

Daarop vertrok hij direct naar Syrië waar hij zich aanvankelijk aansloot bij Juhbat al-Nusra en later bij de Islamitische Staat.

De dood van K. is nog niet officieel bevestigd. De moslimterrorist werd in het verleden eerder onterecht dood verklaard. De Peshmerga zeggen blij te zijn met de dood van deze ‘verrader’ en ‘slecht mens’. K. was een van de weinige Koerden die de kant van IS had gekozen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.