buitenland

Zeker vijftig doden bij crash TransAsia in Taiwan

23 juli 2014Leestijd: 1 minuut

Een toestel van TransAsia heeft woensdag een noodlanding moeten maken in Taiwan.Daarbij zijn zeker 51 doden te betreuren en zeven mensen raakten gewond.

Het toestel kwam neer op de archipel Penghu tussen Taiwan en China. Hier ligt het vliegveld Magong Airport. Vermoedelijk probeerde de gezagvoerder hier te landen.

Het gaat om vlucht GE222 van Kaohsiung naar Magong. Vermoedelijk ontstonden er problemen bij de landing wegens noodweer. Het toestel is een ATR-72 van Frans-Italiaanse makelij. Het toestel had waarschijnlijk 58 personen aan boord, inclusief bemanning.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.