buitenland

Zeker vijftien doden bij gasexplosies Taiwan (video)

31 juli 2014Leestijd: 1 minuut

Een reeks gasexplosies in de Taiwanese stad Kaohsiung hebben aan zeker vijftien mensen het leven gekost. Meer dan tweehonderd mensen raakten gewond.

Het is nog onduidelijk wat de gasexplosies heeft veroorzaakt, maar vermoedelijk is het misgegaan door breuken in de gasleidingen.

Controle

Op beelden van de plek des onheils is te zien dat de weg enorm is beschadigd en zijn er brandjes te zien. Ook liggen auto’s op de kop. De lokale brandweer in de zuidelijke stad kreeg donderdag diverse telefoontjes over gaslekkages, daarna was een serie explosies te horen.

Onder de doden zouden vijf brandweerlieden zijn, meldt BBC News. Honderden reddingswerkers zijn uitgerukt om de situatie onder controle te krijgen.

Duizenden inwoners van het gebied zijn geëvacueerd naar scholen en andere gebouwen. Een deel van de stad zit door de explosies zonder stroom.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.