buitenland

Ter dood veroordeelde Sudanese christen veilig in Italië

24 juli 2014Leestijd: 1 minuut

De christelijke vrouw in Sudan die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar geloof niet wilde afzweren, heeft het land eindelijk kunnen verlaten. Meriam Yahia Ibrahim is donderdagochtend aangekomen in Italië.

Ibrahim vloog samen met de Italiaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Lapo Pistelli in het regeringsvliegtuig naar Italië.

Moslim

Op het vliegveld Ciampino bij Remo stonden de Italiaanse premier Matteo Renzi en minister Federica Mogherini (Buitenlandse Zaken) klaar om Ibrahim en haar gezin te verwelkomen.

De 27-jarige is opgevoed door haar christelijke moeder, maar haar vader is moslim. Volgens Sudan is zij daarom ook moslim en kan zij zich niet bekeren tot een ander geloof. Haar echtgenoot, een Sudanese Amerikaan, is ook christen.

Ambassade

Ibrahim werd wereldnieuws door de ter dood veroordeling en diverse landen maakten zich hard voor haar lot. In de gevangenis beviel Ibrahim van haar tweede kind.

Eerder deze maand werd de aanklacht tegen haar ingetrokken, en sindsdien verbleef ze in de Amerikaanse ambassade in Khartoum. Ibrahim zal een tijd in Italië blijven en gaat daarna naar de Verenigde Staten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.