buitenland

Tel Aviv nog altijd verboden gebied voor Amerikaanse vliegmaatschappijen

23 juli 2014Leestijd: 1 minuut

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het verbod voor Amerikaanse vliegmaatschappijen om te vliegen op Tel Aviv met 24 uur verlengd. De situatie zou er nog altijd te gevaarlijk zijn.

Dat meldt CNN woensdagavond.

Doelwit

De luchtvaartautoriteit verlengde het verbod op basis van ‘significante nieuwe informatie’. Een woordvoerder van Hamas zei tegen de Amerikaanse zender dat de luchthaven van Tel Aviv inderdaad een doelwit is omdat het wordt gebruikt door de Israëlische luchtmacht.

De woordvoerder noemde het een ‘verstandig besluit’ om niet meer op Tel Aviv te vliegen omdat zo ‘onschuldige slachtoffers kunnen worden voorkomen’.

Volledig veilig

Israël begrijpt niets van de maatregel van de Amerikanen en garandeert volledige veiligheid. Om de Israëliërs een hart onder de riem te steken, vloog de voormalige burgemeester van New York, Michael Bloomberg, naar Tel Aviv.

De Amerikaan vindt het onbegrijpelijk dat de FAA vluchten naar de veiligste luchthaven ter wereld ontraadt, terwijl de luchthavens in Amerika aan veiligheid nog wel wat te winnen hebben. ‘Amerikanen zouden juist naar Israël moeten komen om te zien hoe je een luchthaven écht veilig maakt,’ zei de voormalige burgemeester.

De Europese luchtvaartautoriteit EASA laat de beslissing aan de maatschappijen zelf, maar raadt wel streng aan om Tel Aviv te vermijden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.