buitenland

Separatisten: zwarte dozen gecrasht vliegtuig zijn in Donetsk

20 juli 2014Leestijd: 1 minuut

De separatisten zeggen dat zij de zwarte dozen van het gecrashte vliegtuig in handen hebben. ‘Enkele voorwerpen, waarschijnlijk de zwarte dozen, zijn gevonden en naar Donetsk gebracht. Ze zijn onder controle.’

Dat zegt premier Aleksander Borodaj van de zelfuitgeroepen Volksrepubliek Donetsk. Het was de afgelopen dagen onduidelijk wat er met de zwarte dozen was gebeurd.

Reddingswerkers zouden twee recorders hebben gevonden, maar dat werd tegengesproken door Oekraïne. Borodaj zei zaterdag dat het zelfs niet duidelijk is waar de zwarte dozen zijn. Eerder werd gezegd dat ze waren overgedragen aan Rusland.

Waarnemers

Het lijkt erop dat de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne meer mensen toelaten in het gebied van de crash van MH17. Buitenlandse waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) kunnen hun werk doen, meldt de NOS.

Lichamen van de slachtoffers zijn in de nacht van zaterdag op zondag naar een station gebracht in de Oost-Oekraïense plaats Torez. De stoffelijke overschotten zijn in koelwagens geladen, zeggen spoormedewerkers tegen persbureau Reuters.

De OVSE heeft de wagons gecontroleerd, onder toeziend oog van de separatisten. Het was niet duidelijk hoeveel lichamen er lagen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.