buitenland

‘Rusland stuurt krachtigere raketwerpers naar Oekraïne’

28 juli 2014Leestijd: 1 minuut

Sancties of niet, Rusland bereidt de levering van krachtigere raketlanceerinstallaties aan separatisten in Oekraïne voor. De separatisten hebben nog steeds lanceerinrichtingen van het type SA-11 in handen.

Veiligheidsadviseur Tony Blinken van de Amerikaanse president Barack Obama zegt dat de Verenigde Staten hiervoor bewijzen hebben.

Waakzaam

Obama en vier Europese leiders zouden het erover eens zijn dat er meer sancties moeten worden genomen tegen Rusland, blijkt uit een persverklaring van het bureau van de Franse president François Hollande.

De vijf leiders zeggen waakzaam te blijven voor ‘elke directe militaire steun die Rusland de separatisten in de gevechten zou kunnen geven’. Deze week zullen de lidstaten van de Europese Unie zich beraden op nieuwe sancties tegen Rusland.

Steunen

Er zijn al sancties genomen tegen Rusland, die vooral de Russische economie schaden, maar het Kremlin blijft de separatisten steunen.

De pro-Russische separatisten worden ervan verdacht de Boeing 777 van Malaysia Airlines naar beneden te hebben gehaald. Daarbij kwamen de 298 inzittenden om het leven, onder wie 194 Nederlanders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.