buitenland

Israëlische militairen gedood door explosieven in UNRWA-kliniek

30 juli 2014Leestijd: 2 minuten

Het geweld tussen Israël en Gaza is woensdag onverminderd doorgegaan. Tientallen Palestijnen kwamen daarbij om het leven, en ook Israëlische militairen zijn gedood.

Hamas gebruikte een gezondheidskliniek van UNRWA in de Gazastrook om militairen om het leven te brengen. Zij wilden een tunnel die uitkwam in de kliniek vernietigen, maar dat liep niet goed af.

Gewond

De militairen stuurden eerst reukhonden en een kleine robot het gebouw in. Hierdoor ging een boobytrap af, waardoor drie militairen om het leven kwamen en raakten vijftien militairen gewond.

Toen andere militairen van de eenheid probeerden hun collega’s te redden, werden zij onder vuur genomen door terroristen van Hamas, zegt brigadegeneraal Micky Edelstein tegen The Times of Israel. Het is gelukt om alle militairen terug te brengen op Israëlisch grondgebied.

Het aantal IDF-soldaten dat om het leven is gekomen bij operatie Protective Edge, die morgen zijn 24ste dag in gaat, loopt daarmee op tot 56.

Vluchtelingen

Eerder vandaag werd bekend dat een school van UNRWA is beschoten door Israël. Daarbij kwamen vijftien Palestijnen om het leven. De Verenigde Naties zeggen herhaaldelijk te hebben doorgegeven aan Israël dat er vluchtelingen in het gebouw zitten.

Israël onderzoekt de aanval nog, maar heeft al gezegd dat er in de buurt van de school een raket is afgevuurd en dat Israël daarop reageerde. Er zijn al drie keer raketten gevonden in scholen van UNRWA. In plaats van de raketten over te dragen aan Israël, geeft UNRWA de raketten terug aan Hamas.

Het aantal Palestijnen dat de afgelopen weken om het leven is gekomen, is opgelopen tot 1.346, meldt het ministerie van Volksgezondheid in Gaza. Dat zijn burgers en terroristen van Hamas.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.