buitenland

Israël opent militair vliegveld voor toeristen

23 juli 2014Leestijd: 2 minuten

De militaire luchthaven Ovda in de Negevwoestijn is geopend voor commerciële vliegtuigen. Verschillende buitenlandse luchtvaartmaatschappijen besloten eerder niet te vliegen op de luchthaven Ben Gurion bij Tel Aviv.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA verbood alle vluchten op Israël voor 24 uur, nadat een Palestijnse raket in de buurt van vliegveld Ben Gurion was neergekomen. Ook het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) adviseerde luchtvaartmaatschappijen voorlopig niet op het vliegveld te vliegen.

Dinsdag besloot ook KLM een vlucht naar Tel Aviv te annuleren, naar aanleiding van de raketinslag. Ook Air France, Lufthansa, Brussels Airlines en Swissair vermijden het vliegveld.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Militair vliegveld

Israëlische reisorganisaties wilden dat het vliegverkeer zo snel mogelijk weer zou hervatten. Volgens hen bracht de annulering van vluchten vooral het toerisme grote schade toe. Jossi Fatal van de Israëlische vereniging van reisorganisaties zei dat de reputatie van het vliegveld van Tel Aviv in geding kwam, volgens Fatal ‘de enige poort naar de wereld’ voor Israël.

De meeste maatschappijen bekijken nog of zij hun volgende vluchten schrappen. Vliegveld Ovda zou een veilig alternatief kunnen zijn waardoor het vliegverkeer weer op gang kan komen, maar of maatschappijen hun vluchten laten doorgaan is vooralsnog niet duidelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.