buitenland

‘Ruim 2.000 vermisten na grote aardverschuiving Afghanistan’

02 mei 2014Leestijd: 1 minuut

Duizenden Afghanen zijn vermist, nadat zij werden getroffen door modderstromen en aardverschuivingen in het noordoosten van Afghanistan. Volgens de regionale autoriteiten zitten ongeveer 2.100 mensen vast.

Er wordt gevreesd dat zij zijn omgekomen. Reddingsploegen zijn op zoek naar overlevenden, meldt persbureau AP vrijdag.

Slecht weer

Een dorp in de provincie Badakhshan zou volledig zijn verwoest. Dorpelingen die de ramp hebben overleefd, zeggen dat de vermisten vermoedelijk dood zijn. Onder de slachtoffers zouden ook kinderen zijn.

Het is al dagen erg slecht weer in het noorden van Afghanistan. Deze week kwamen meer dan honderd Afghanen om het leven door overstromingen. Duizenden zijn voor het noodweer gevlucht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.