buitenland

PVV’er Hans Jansen ziet liever Marine Le Pen dan Hamas

26 mei 2014Leestijd: 1 minuut

Als PVV’er Hans Jansen moest kiezen tussen de antisemiet Jean Marie Le Pen en de anti-Joodse Palestijnse beweging Hamas, dan koos hij voor de Fransman. De Joden hebben volgens de arabist weinig te duchten van ‘een oude baas van in de 80’.

Dat zei Jansen maandagavond bij Knevel en van den Brink.

Gekozen

Jansen stond op plek vier van de PVV-lijst bij de Europese Verkiezingen en zal daarmee met mandaat van de Nederlandse kiezer zijn partij in het Europees Parlement gaan vertegenwoordigen.

In de uitzending reageerde Jansen op de kritiek die zijn partij te verduren heeft gekregen vanwege de samenwerking met het Front Nationaal van Marine Le Pen.

Antisemiet

Europarlementariër en oprichter Jean-Marie Le Pen heeft zich meerdere keren op antisemitische en racistische manier uitgelaten. Maar volgens Le Pen hoeven de Joden ‘echt niet bang te zijn voor een oude baas van in de 80’. De partij wordt immers gerund door zijn dochter die niets van dit antisemitische geluid zegt te willen weten.

Nederland kan zich, volgens Jansen, beter zorgen maken om ‘de beroepsmoslims’ in ons land. De arabist zei dat deze fanatieke aanhangers van de islam de sharia willen invoeren in Nederland. Jansen zei dat deze moslims en aanhangers van Hamas veel gevaarlijker zijn dan iemand als Jean-Marie Le Pen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.