buitenland

UKIP-leider Nigel Farage ontkent misbruik EU-subsidie

15 april 2014Leestijd: 1 minuut

Sceptisch is de Britse europarlementariër Nigel Farage over het misbruiken van geld en macht door de Europese Unie (EU). Maar nu wordt de politicus er zelf van verdacht Europees geld achterover te hebben gedrukt.

Een voormalige partijgenoot van Farage heeft bij de anti-fraude-autoriteit van de Europese Unie een fraudebeschuldiging gedeponeerd in de richting van de UKIP-leider, meldt The Times.

Subsidie

Farage zou 18.765 euro per jaar aan EU-subsidie hebben gekregen voor het onderhouden van zijn kantoor in het zuiden van Groot-Brittannië.

Dit pand, een voormalige graanschuur, werd echter kosteloos ter beschikking aangeboden aan Farage door aanhangers van zijn partij.

Waanzin

De Kiescommissie voor de komende Europese Commissie wil nu weten waar dat geld is gebleven. Donaties, zoals een gratis kantoor, moeten verplicht worden gemeld.

Farage is woedend over het verhaal in The Times en overweegt juridische stappen. Hij noemt het verhaal ‘volstrekt waanzinnig’. De Britse politicus spreekt van een ‘politiek gemotiveerde aanval’ tegen zijn persoon.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.