buitenland

Schulz beschuldigd van het laten promoveren van zijn medewerkers

02 april 2014Leestijd: 1 minuut

Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, is er door Europarlementariërs van beschuldigd dat hij naaste medewerkers heeft laten promoveren om ze te bedanken voor hun trouwe dienst.

De Britse krant The Telegraph schrijft dat vijf medewerkers van Schulz zijn benoemd op posities als directeur of directeur-generaal. Officieel zouden de posities hebben opengestaan voor iedereen, maar het zou van te voren al duidelijk zijn geweest naar wie de banen met riante jaarsalarissen van 179.436 euro en meer zouden gaan. Er zouden ook banen speciaal zijn gecreëerd.

Politieke kaping

De jaarstukken over 2012 van het Europees Parlement bevestigen de lezing van de Britse krant. De begrotingscommissie CONT van het parlement ziet de promotie van de vijf medewerkers als een ‘politieke kaping’ van directeursposities, staat er te lezen.

Schulz’ woordvoerder ontkent de aantijgingen tegenover The Telegraph. Volgens hem zijn de mensen die het meest geschikt zijn aangenomen.

De jaarstukken worden woensdagavond besproken in het Europees Parlement.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.