buitenland

NAVO en Rusland ruziën verder over situatie in Oekraïne

03 april 2014Leestijd: 1 minuut

De NAVO en Rusland worden het niet eens over elkaars handelwijze in de Oekraïne-crisis. Volgens Rusland houdt de NAVO zich niet aan de gemaakte afspraken, en volgens de NAVO bedrijft Rusland alleen maar propaganda.

De Russische minister Sergej Lavrov zegt dat de NAVO zich niet houdt aan de afspraak zijn troepenmacht in Oost-Europa te beperken.

Propaganda

Secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van de NAVO zegt dat Rusland met zijn beschuldigingen alleen maar propaganda bedrijft. Rasmussen zegt dat Moskou de Krim heeft ingenomen in tegenspraak met afspraken die in de jaren negentig zijn gemaakt tussen Rusland en westerse landen.

Bovendien heeft Rusland volgens de NAVO een troepenmacht op de been gebracht bij de grens met Oekraïne.

Hulp

De NAVO stopte deze week de samenwerking met Rusland op vrijwel alle gebieden. De samenwerking met Oekraïne wordt juist uitgebreid en de hulp versterkt aan Oost-Europese landen die zich bedreigd voelen.

Rusland heeft als reactie daarop de hoogste NAVO-vertegenwoordiger teruggehaald uit Brussel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.