buitenland

Eurocommissaris: voetbal heeft meer vrouwelijke trainers nodig

30 april 2014Leestijd: 1 minuut

Androulla Vassiliou, eurocommissaris voor onder meer sport, roept op tot meer vrouwelijke voetbalcoaches. In een gesprek met UEFA-voorzitter Michel Platini zal Vassiliou hiervoor woensdag aandacht vragen.

Dat meldt de politicus op haar website. De Cypriotische Vassiliou wil de samenwerking tussen de Europese Unie (EU) en de voetbalbond UEFA verstevigen op het gebied van genderproblematiek, vrouwelijke discriminatie en seksuele intimidatie.

Populariteit

Voorafgaand aan het gesprek zei de eurocommissaris dat ‘Europese teams veel trainerstalent mislopen door het lage aantal vrouwelijke coaches, zowel in het vrouwen- als mannenvoetbal’.

Hoewel de populariteit van het vrouwenvoetbal de laatste jaren toeneemt, zijn vrouwelijke coaches nog altijd sterk ondervertegenwoordigd. De schatting is dat 20 tot 30 procent van alle trainers vrouw is. Daarnaast hebben twintig van de 52 Europese voetbalfederaties geen vrouw in hun bestuur.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.