buitenland

Laatste woorden van piloot verdwenen Boeing 777 onthuld

12 maart 2014Leestijd: 2 minuten

Familieleden van de passagiers van de verdwenen Boeing 777 hebben te horen gekregen wat de piloot van het toestel voor het laatst heeft gezegd tegen de Maleisische luchtverkeersleiding. Uit de woorden valt niet op te maken dat er iets mis was.

‘All right, roger that. Goodnight,’ zou de piloot van vlucht MH370 van Malaysia Airlines hebben gezegd. Toen het vliegtuig de grens van het Vietnamese luchtruim naderde, zei de luchtverkeersleider dat de communicatie werd overgenomen door Ho Chi Minhstad.

Radar

Enkele minuten nadat het toestel werd ‘overgedragen’, was er geen contact meer mogelijk met het vliegtuig. Het toestel was toen nog wel op de radar te zien, meldt CNN.

De laatste communicatie met het verdwenen toestel werd onthuld tijdens een persconferentie in Bejing. In het vliegtuig zaten 154 Chinese passagiers.

Intussen ontbreekt van het vliegtuig nog ieder spoor en wordt er volop gezocht. Er is enige verwarring ontstaan over waar het toestel precies is verdwenen.

Zoektocht

Dinsdag meldden Maleisische media dat vliegtuig mogelijk ver van de route boven de straat van Malakka, een zeestraat tussen het Indonesische eiland Sumatra en Maleisië, was gezien.

Generaal Tan Sri Rodzali Daud van de Maleisische luchtmacht zegt dat die verklaring nooit is gegeven. Berichten hierover zijn volgens hem onjuist.

Vietnam liet woensdag weten de zoektocht in internationale Vietnamese wateren te verkleinen. Vietnamese autoriteiten wachten op meer informatie van Maleisische bewindslieden, voordat zij verder gaan zoeken. Volgens Vietnam geeft Maleisië onvoldoende informatie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.