buitenland

‘Brokstukken Boeing Malaysia Airlines gevonden in zee’

09 maart 2014Leestijd: 1 minuut

Een patrouilletoestel van de Vietnamese luchtmacht heeft ten zuiden van Cambodja brokstukken in zee aangetroffen. Het gaat zeer waarschijnlijk om resten van de Boeing 777 van Malaysian Airlines die zaterdag van de radar verdween.

Dat meldt The Wallstreet Journal zondag.

Stuk van de staart

Volgens het Vietnamese ministerie van Informatie zijn in zee delen van een binnendeur en een stuk van de staart gezien. De resten zijn waargenomen op 50 zeemijlen ten zuidwesten van het eiland Tho Chau in de Golf van Thailand.

Een foto van een deel van de waargenomen resten is door het ministerie online geplaatst.

De Vietnamese autoriteiten zeggen dat de waargenomen onderdelen het vermoeden bevestigen dat de vermiste Boeing 777 in zee moet zijn gestort.

Geen noodsignaal

Wat het ongeluk heeft veroorzaakt is niet bekend. De zeer ervaren gezagvoerder heeft geen enkel noodsignaal uitgezonden toen het toestel van de radar verdween.

Er is veel te doen over twee personen aan boord die met gestolen paspoorten reisden. De paspoorten werden in 2012 en 2013 in Thailand gestolen en stonden in een internationale database van gestolen paspoorten.

Geen controle

Maar volgens Interpol hebben de autoriteiten in Kuala Lumpur die database niet geraadpleegd om de paspoorten te controleren. Interpol noemt die situatie ‘zeer zorgelijk’.

Volgens de Europese opsporingsorganisatie is het te vroeg om te denken dat de twee verdachte personen iets met de verdwijning van het toestel te maken hebben. Het vermiste toestel had 239 personen aan boord, onder wie een Nederlandse vrouw.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.