buitenland

‘Kaper’ dreigde vliegtuig op te blazen wegens demonstranten

08 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De Oekraïner die gisteren tijdens een vlucht van zijn land naar Turkije een vliegtuig probeerde te kapen, wilde aandacht voor de antiregeringsdemonstranten in zijn land. Hij eiste de vrijlating van opgepakte betogers en de voormalige premier Julia Timosjenko.

De vijfenveertigjarige man, Artem Hozlov, ondernam zijn kapingspoging vermoedelijk alleen. Ook heeft hij geen banden met terreurgroepen, zegt de Turkse minister van Transport Lüfti Elvan.

Bom

De Oekraïner wilde dat het toestel van de Turkse maatschappij Pegasus Airlines van de Oekraïense stad Charkov naar Sotsji zou vliegen. Hij werd zaterdag gearresteerd op het vliegtuig in het Turkse Istanbul.

Hozlov riep tijdens de vlucht dat er een bom aan boord was. Daarna probeerde hij de cockpit in te komen, maar dat lukte niet.

Dronken

De Oekraïner zou erg dronken zijn geweest en pas kalm zijn geworden toen de piloten zeiden dat ze de koers verlegden naar de Russische stad.

Daar was op dat moment de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen bezig. In werkelijkheid vlogen de piloten door naar Turkije.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.