buitenland

Bij Weissensee gestrande marathonschaatsers kunnen weg

01 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De ruim 2.000 bij de Weissensee in Oostenrijk gestrande Nederlanders kunnen zaterdagmiddag vertrekken. De belangrijkste wegen in dat gebied zijn sneeuwvrij gemaakt.

Dat heeft de ANWB laten weten. De route uit het dal is zaterdagmiddag om 13.00 uur vrijgegeven. Er stond al de hele ochtend een lange file van gestrande Nederlanders die op dit moment alleen stapvoets kunnen wegrijden, meldt de NOS.

Wie weg wil, moet haast maken: voor zaterdagmiddag is nieuwe sneeuw voorspeld.

Ingesneeuwd

Nederlandse marathonschaatsers die de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee zouden rijden, kregen vrijdag op het laatste moment te horen dat de schaatswedstrijd over tweehonderd kilometer toch niet kon doorgaan. De tocht op de Weissensee was vanwege slechte weersvoorspellingen al verplaatst van zaterdag naar vrijdag.

Dagenlange sneeuwval heeft ervoor gezorgd dat veel Oostenrijkse wegen onbegaanbaar zijn geworden, waardoor de schaatsers niet naar huis konden. Veel auto’s waren compleet ingesneeuwd.

Lawinegevaar

De sneeuwval in het zuiden van Oostenrijk heeft de afgelopen dagen aan zeker twee mensen het leven gekost. In de regio Karinthië geldt de hoogste alarmfase voor lawines. Oostenrijkers die in Karinthië en in het oosten van Tirol wonen, is geadviseerd binnen te blijven.

Volgens een woordvoerder van de ANWB zijn er geen meldingen van Nederlanders in de problemen in het gebied. De meeste Nederlanders die in Oostenrijk hun wintersportvakantie doorbrengen gaan naar andere regio’s.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.