buitenland

‘Verdachten ontvoering Madeleine McCann geïdentificeerd’

04 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De Britse politie zou drie verdachten in beeld hebben, die mogelijk iets te maken hebben met de ontvoering van de toen driejarige Madeleine McCann uit een vakantieverblijf in Portugal. Het zou gaan om een inbrekersgroep.

Uit telefoongegevens zou blijken dat de drie inbrekers rond het tijdstip dat de Britse kleuter verdween ongewoon veel met elkaar belden, meldt The Daily Mail.

Bende

Volgens die krant denkt Scotland Yard dat de inbrekersbende, die al eerder had toegeslagen in het resort, het meisje mogelijk per ongeluk tijdens een inbraak wakker maakten. De politie zou rekening houden met de mogelijkheid dat de inbrekers het meisje in paniek hebben meegenomen.

Volgens The Daily Mail hebben Britse detectives de achtergrond van drie verdachten nagetrokken, maar weigert de Portugese politie mee te werken. Dat is problematisch, omdat ten minste een van de inbrekers Portugees zou zijn en geen van hen Brits.

Heropend onderzoek

Madeleine McCann is vermist sinds 3 mei 2007. Haar ouders kregen veel kritiek over zich heen en werden zelf als verdachten gehoord, omdat ze de drie kinderen zonder oppas achterlieten terwijl ze zelf in een tapasrestaurant gingen eten.

In 2008 sloot de Portugese politie het onderzoek naar Maddie. Op verzoek van de Britse premier David Cameron heropende Scotland Yard de zaak in mei 2011.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.