buitenland

‘Kim Jong-un liet oom verscheuren door roedel honden’

03 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De oom van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is niet doodgeschoten, maar zou zijn verscheurd door een roedel honden. De dictator zou samen met driehonderd officieren hebben toegekeken hoe zijn oom werd doodgebeten.

Dat bericht verscheen in de Chinese krant Wen Wei Po, die geldt als spreekbuis voor de Chinese regering.

Honden

De politieke gevangenen in Noord-Korea worden normaliter geëxecuteerd door een vuurpeloton. Jang Song-thaek zou daarentegen samen met vijf medegevangenen naakt in een kooi zijn gestopt.

Naar verluidt werden de honden drie dagen uitgehongerd voordat ze werden losgelaten in de kooi. De voorval zou een uur hebben geduurd en werd bijgewoond door de leider en driehonderd andere officieren. Kim Jong-un zou hebben toegekeken tot er niets meer van zijn oom over was.

Opmerkelijk

De executie was opmerkelijk omdat Jan Song-thaek werd gezien als een machtige man in Noord-Korea. Hij zou zijn neefje hebben begeleid voordat hij het leiderschap op zich nam.

Jang Song-thaek zou zich schuldig hebben gemaakt aan samenzwering tegen de staat en economisch wanbeleid. Ook zou hij relaties met meer vrouwen tegelijk hebben en zou hij drugs hebben gebruikt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.