buitenland

Heleen Mees wijst schikking af, stalkingszaak in maart verder

09 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Econoom Heleen Mees heeft donderdag in de rechtbank in New York een schikkingsvoorstel afgewezen. Dat betekent dat haar zaak ook inhoudelijk door de rechter zal worden behandeld.

Op 10 maart zal de rechter zich opnieuw buigen over de zaak van de Nederlandse econoom en publicist.

Rust

Mees (45) wordt door haar voormalige minnaar Willem Buiter (67) beschuldigd van stalking en intimidatie. Buiter, die is getrouwd en topeconoom is van de Citigroup, zegt dat Mees hem niet met rust liet nadat hij hun verhouding had beëindigd.

De openbaar aanklager in New York stelde in een schikking voor dat Mees alleen gedwongen therapie zou moeten volgen als zij gedeeltelijk schuld zou bekennen. Mees ontkent echter dat zij Buiter heeft gestalkt.

Mees’ advocaat Ira London zegt nu dat hij zal aantonen dat zijn cliënt onschuldig is. Volgens London heeft Buiter onder ede gelogen.

Naaktfoto’s

Buiter en Mees hebben tot in 2012 veelvuldig contact met elkaar gehad, onder meer via honderden e-mails, via skype en in levenden lijve. Zelfs nadat Buiter de klacht tegen Mees had ingediend en de rechtszaak al begon te lopen, zou hij nog contact met haar hebben gezocht.

Volgens Buiter bleef Mees naaktfoto’s sturen nadat hij de verhouding had verbroken. Ook zou ze een foto van een dode vogel naar hem hebben gestuurd. Mees heeft enkele dagen vastgezeten vanwege de beschuldigingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.