buitenland

Duitser dood bij ontploffing bom Tweede Wereldoorlog

03 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De Tweede Wereldoorlog heeft bijna zeventig jaar alsnog een leven geëist. In de Duitse stad Euskirchen kwam een man om het leven toen een bom uit de oorlog ontplofte.

Bij de explosie raakten vrijdag enkele inwoners van de Duitse stad gewond.

Graafmachine

De dode is een chauffeur van een graafmachine. Hij raakte tijdens de werkzaamheden met zijn voertuig de bom die daarop explodeerde.

De ontploffing leidde tot een enorme drukgolf die tot op kilometers afstand zou zijn gevoeld, zeggen omwonenden op Twitter. In de buurt van het incident sneuvelden ruiten. Auto’s en daken van huizen raakten beschadigd.

Verwoestingen

Dat er nog bommen in Euskirchen liggen, is niet verwonderlijk. De stad werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hevig gebombardeerd door de geallieerde luchtmacht.

Het noordwestelijke gedeelte van de gemeente behoorde tot een van de gebieden met de meeste verwoestingen van het westen van Duitsland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.