buitenland

Dode en gewonden bij aanhoudende protesten in Thailand

11 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Bij nieuwe protestacties tegen minister-president Yingluck Shinawatra zijn zaterdagmorgen in de Thaise hoofdstad Bangkok geschoten gelost. Eén persoon kwam om het leven en zeven anderen raakten gewond.

De politie weet niet wie verantwoordelijk is voor de schietpartij, schrijft de krant Bangkok Post.

Aftreden

De meeste gewonden zouden betogers zijn. De schietpartij had plaats in de buurt van de bij toeristen populaire Khao San Road in het noordwesten van het centrum van Bangkok.

De demonstraten eisen het aftreden van de premier. Zij vinden dat haar broer, miljardair en voormalig premier Thaksin Shinawatra, nog altijd te veel invloed heeft op het regeringsbeleid. In 2006 werd de toenmalige premier bij een militaire coup afgezet en verbannen naar het buitenland.

Verkiezingen

In december liet Yingluck Shinawatra weten dat zij het parlement van het land laat ontbinden en nieuwe verkiezingen uitschrijft. Daarmee hoopte zij de onrust in Thailand wat te doen afnemen.

Maar de protesten houden ondanks haar optreden aan. Die protesten zijn van een enorme omvang: ze gelden als de grootste sinds 2010.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.