buitenland

Burgemeester Toronto opnieuw in opspraak na ‘mishandeling’

30 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Rob Ford, de omstreden burgemeester van de Canadese stad Toronto, zou een bevriende football-speler hebben betaald om een gevangene in elkaar te laten slaan.

De gevangene is naar de rechter gestapt en eist een schadevergoeding, meldt de BBC donderdag.

Pak rammel

Volgens de gevangene, die een relatie had met de zus van Ford, wilde de burgemeester met een stevig pak rammel duidelijk maken dat de man beter zijn mond kon houden over een aantal zaken.

Het vermeende slachtoffer werd gewaarschuwd voor ‘ernstige gevolgen’ als hij iets onthulde over de praktijken van Ford, die de afgelopen tijd veelvuldig negatief in het nieuws was.

Dronken

Ford heeft eerder bekend dat hij crack heeft gebruikt en was vaker te zien terwijl hij dronken was. De burgemeester ontkent dat hij verslaafd is. De politie heeft diverse onderzoeken gedaan naar Ford, maar hij is nooit veroordeeld.

Ondanks de vele verhalen over Ford gaat de 44-jarige burgemeester toch voor een tweede termijn. De verkiezingen zijn in oktober.

Hoewel Ford niet wil aftreden vanwege de vele schandalen heeft hij nog weinig macht. De raad in Toronto heeft Ford een deel van zijn bevoegdheden afgenomen.

Volg Tom Reijner op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.