buitenland

Twee arrestaties na vuur op veerboot Newcastle – IJmuiden

29 december 2013Leestijd: 1 minuut

De Britse politie heeft twee personen gearresteerd op de ferry tussen Newcastle en IJmuiden waarop zaterdagavond brand is ontstaan. Eén persoon wordt ervan verdacht de brand te hebben aangestoken, de ander zou een opstootje hebben veroorzaakt.

Dat meldt de Britse nieuwszender BBC.

Opzet

Een 26-jarige man werd gearresteerd omdat in zijn hut de brand is ontstaan. Het is niet duidelijk of de man de brand opzettelijk heeft aangestoken. Een 28-jarige man werd aangehouden omdat hij een rel zou hebben willen veroorzaken.

Volgens de vicepresident van de Deense maatschappij DFDS Seaways is de boot bezet door agenten en onderzoekers. Ze spreken met passagiers en bemanningsleden over de brand die op volle zee onstond.

Rust

Een opvarende van het schip vertelt aan de BBC hoe zaterdagavond laat het brandalarm afging. Vervolgens werd iedereen uit de hut gehaald en naar het dek gesommeerd.

Volgens ooggetuigen brak er geen paniek uit op het schip maar bleef iedereen ‘betrekkelijk rustig’. Als gevolg van de brand kampen enkele tientallen personen met problemen aan de luchtwegen. De meeste personen werden aan boord door een dokter behandeld. Zes personen werden per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. De veerdienst tussen Newcastle en IJmuiden is tijdelijk buiten dienst.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.